Дизајнот за Jeep Wrangler 2030 е веќе подготвен (ФОТО)

ОБЈАВЕНО НА:

Традиционалниот годишен конкурс во САД организиран од страна на FCA (Fiat Chrysler Group) веќе заврши, а тоа беше шанса за младите дизајнери да ги кажат своите видувања за идните генерации на автомобилите од американско-италијанската алијанса.

Задачите кои дизајнерите ги имаа годинава беа да создадат скици на популарниот класичен Jeep Wrangler модел 2030 година. Од проектите кои стигнаа победата ја однесе студент од Вишата школа за дизајн и архитектура.

Според замислата на идниот дизајнер Jeep Wrangler DJ ќе треба да се откаже од решетката на ладилникот, која ќе биде заменета со дигитален екран.

Второто место го доби проектот Wrangler Victus со оригинален кров и багажник за превоз на различни предмети, додека на третото се најде купето Wrangler со висока дозволена спојка.

Следете не и на:

24AUTO NETWORK