Кандската влада го тужи VW – еве зошто

ОБЈАВЕНО НА:

Уште една тужба пристигна во Волфсбург на адреса на Volkswagen. Станува збор за тужба од владата на Канада.

Како што стои во соопштението од Владата на Канада, тужбата е поднесена до судот во Торонто, а причината за поведувањето на судската постапка доаѓа поради нарушување на законот за издувни гасови.

“На сослушувањето страните ќе дадат предлог решенија до судот” стои во соопштението на судот во Торонто.

За потестување, поради нарушување на прописите поврзани со издувните гасови, Volkswagen во 2017 година е прогласен за виновен поради што на САД исплати казна во висина од 4,3 милијарди американски долари.

Следете не и на:
[Fancy_Facebook_Comments]

24AUTO NETWORK