Бизарно: Погребале автомобил

ОБЈАВЕНО НА:

Човечкиот ум знае да биде и чуден, а понекогаш и бизарен и со одлуките што се прават да ве остават во размислување.

Нешто вакво направ и чител на градот Охинага, Мексико кој добил на лотарија.Се работи за нов автомобил што го добиле на локалната лотарија. Наместо да го користат стигнала чудна, па помалку и бизарна одлука. Автомобилот да биде погребан.

Идејата била да се направи своевидна порака до следните генерации. За таа цел, тие ископале огромна јама, ја бетонирале и го ставиле автомобилот внатре. Во внатрешното на возилото има разни предмети, фотографии, инструкции за работа на автомобилот и кратки раскази за животот во 2018 година.

Капсулата ќе се отвори најрано за 50 години. Честа да го искористат автомобилот по половина век ќе имаат наследниците на добитниците на лотарија.

Следете не и на:
[Fancy_Facebook_Comments]

24AUTO NETWORK