(Видео): На пазар со роботизирана количка на тркала

Специјалното одделение на Piaggio создало роботизирана количка за на пазар.
Има два робота, GITA и KILO кои претставуваат одговор на барањата на купувачите. Наместо буткање или влечење на куферот или торбата, носење на кеси во раце. Сега едноставно имате помошник кој ќе ве следи до вашиот дом, а вие нам да се грижите за работите.

KILO е поголем робот благодарение на корисната површина од 120 литри, и може да носи и до 100 килограми товар.

GITO има две тркала и може да носи помалку товар од поголемиот брат.