Во чест на националниот празник на Романија и 40 години од почетокот на производството во фабриката во Крајова, романскиот оддел на Ford претстави специјално видео на тема на легендарната гимкана.

Вакво возење вообичаено досега покажуваше познатиот Кен Блон. Но, сега тоа истото го прави двојниот рели шампион на Романија, Симоне Темпестини.

Можеби за некого не доволно атрактивно како Кен, но погледнете го неговото возење низ фабриката во Крајова и уверете се во квалитетите на Симоне.