Дупките на патот ги чинат возачите една милијарда евра

ОБЈАВЕНО НА:

Еден од најголемите проблеми со кои се соочуваат возачите на патиштата се дупките поради кои доаѓа до разни дефекти на возилата. То ги чини пари околу поправката. Најголемата мрежа на сервисни центри во Велика Британија, Kwik Fit, направо истражување за ремонтот кој возилата кои настрадале поради дупките на патиштата. Проценката е дека сопствениците на возилата треба да платат вкупна сума од 915 милиони фунти (околу една милијарда евра)

Податоците коишто ги соопштијат од Kwik Fit велат дека, бројот на претрпените дефекти кај автомобилите поради дупките на патот се зголемил за дури 34 проценти во споредба со 2016 година, а со дефект во 2017 година може да се „пофалат“ дури 25 проценти од сите возачи во Велика Британија.

Според истражувањата, најчестите дефекти кои се случуваат поради дупките на патиштата се: дупнати гуми, искривени бандажи, оштетување на суспензијата, управувањето и купето. Средната цена на сето ова е 111 фунти. За разлика од 2016 година е нешто повеќе со оглед на тоа што тогаш средната сума била 108,6 фунти.

Следете не и на:

24AUTO NETWORK