Ако се двоумите: Фенг-шуи ви помага во изборот на бојата на возилото

ОБЈАВЕНО НА:

Изборот на боја на автомобилот секогаш знае да биде прашање на кое тешко се наоѓа одговор бидејќи редовно се случува голем дел од времето да се потроши на ова. Одлуката која боја ќе се избере често се носи после долг избор, а тука има поголем број на причини поради кои толку се размислува.

Денес проблемот е уште поголем со оглед на тоа што производителите нудат огромен број на бои, па изборот станува уште потежок. Сепак, има една помош при изборот, а таа доаѓа од древна Кина. Советникот е едноставно фенг-шуи, кој ви нуди избор. Со ова може да се избере најсоодветната и најсреќна боја за сопственикот на автомобилот.

Пример, доколку на сопственикот му е недоволно возење и решителност тогаш црвената боја делува позитивно и носи многу енергија. Од друга страна, црниот или сивиот автомобил смирува и намалува гнев кон другите учесници во сообраќајот.

Ваквото користење на ефектите на бои како терапија од фенг-шуи се базира на пресметувањето на бројот „Гуа“, кој уште е наречен и број на судбината што подлежи на компатибилноста на човекот со својот дом, автомобил или работно место.

Бројот „Гуа“, кој се пресметува поединечно за секоја личност, автомобил или соба нема никаква врска со нумерологијата. Едноставно, во него, со ликовите место кинеските ликови, се опишува енергијата која треба да се разгледа за поволна комбинација. За да се одбере вистинската боја на автомобилот прво мора да се пресмета својот број Гуа. Дури и доколку не купите автомобил сега, знаејќи го неговиот број можете да додадете ставка во автомобилот со вистинската боја.

Пресметката на бројот Гуа се прави со помошт на таблица. При користењето треба да се има на ум дека новата година во кинескиот календар не почнува на 1 јануари туку на 4 февруари. Доколку сте родени пред крајот на тој датум, размислете за својот претходен роденден. Со другата таблица која се темели на вашиот Гуа број се одредува бојата која ја подобрува вашата позитивна енергија. Третата таблица ги групира боите кои ја подобруваат животната страна која ја сакате.

Следете не и на:

24AUTO NETWORK