(Видео) Вечна дилема – кој е побрз: BMW или Mercedes?

Дуелот кој беше долгоочекуван се случи, а еден покрај друг се најдоа Mercedes-AMG E63 S и новиот BMW M5. Тоа беше битка на два моќни седани од средна класа, па интересно е да се види кој од нив покажа подобри резултати и беше побрз.

Теоретски двете возила се многу близу едно до друго според перформансите. M5 има 4,4 литарски битурбо V8 мотор, кој ја праќа моќноста на сите четири тркала. Кај Mercedes агрегатот е нешто помал. Се работи за 4-литарски мотор, но тој има поголема моќност.

На патеката се гледа дека Е63 е побрз автомобил при забрзување од место, а кој ќе биде подобар на писта е сосема друго прашање.