(Видео): Сам свој мајстор – мали совети за полесен живот

ОБЈАВЕНО НА:

Кога имаме некоја потреба или проблем најчесто се обраќаме до овластен сервис или локален мајстор. Но, за многу работи постојат мали трикови кои ако ги знаете може во голема мера да си го олесните и животот и управувањето на автомобилот.

Што ако сте го затвориле автомобилот, а клучот е внатре или сте го заборавиле некаде? Ви треба само 1 метар на подебел конец, и се ќе средите.
Како да го спречите замаглувањето на стаклото? Едноставно користете паста за заби за чистење на прозорецот.
Ако имате мирис во возилото, и тоа може да го средите со едноставна финта. Менувате сами масло, како да го соберете а притоа да не се извалкате, ниту себе ниту околината.

Погледнете го видеото, ќе најдете доста поучни работи.

Следете не и на:

24AUTO NETWORK