(Видео): Официјален трејлер на Mercedes-Benz E-Class Coupe

Со Coupe моделот, новото семејство на Mercedes-Benz E-Class се зголемува, откако неодамна беа промовирани верзиите sedan, estate и all terrain.

Познат како C238, моделот со две врати е познат како најелегантен во својата понуда, и е огледало на C-Class Coupe и S-Class Cоupe.

За европскиот пазар се наменети пакетите на мотори со ознака E220d, E200, E300 и E400 4Matic, додека преку Атлантикот ќе се нудат E400 со погон на задните тркала или 4Matic AWD систем.