(Видео): Кога Дејвид Култхард е луд такси возач

Британска осигурителна компанија реши да го подигне свесноста околу возачкото невнимание на нивните потенцијални консументи на еден необичен и крајно екстремен начин.

За тоа имаа помош од Дејвид Култхард, поранешен возач во Ф1 во периодот од 1994 до 2008 година кој има возено за екипите на Williams, McLaren и red Bull и во кариерата има 13 Гран при победи, 62 подиума и бил и светски вице првак.

Шкотланѓанецот беше маскиран во луд такси возач кој на своите патници и овозможи необично искуство,

Се разбира ова не треба и вие да го правите. Дејвид е сепак професионалец…