Моќните автомобили без проблем можете да ги возите со 200 км/ч. иако производителите ја ограничуваат брзината на максимални 250 км/ч. Како изгледа кога Mercedes AMG E63 забрзува од 0 до 250 км/ч., како е чувството на возачот, и звукот што се прави од моторот.

Како овој седан што има повеќе од 600 КС и четири врати, „поради забава“ ќе треба да ги покаже своите квалитети. И тоа воопшто не му е тешко.
Mercedes AMG E63 Има 4,0 литарски В8 мотор кој испорачува не помалку од 600 КС, и пренос на силата на сите четири тркала, преку девет степен автоматски менувач.

Од 0 до 100 км/ч забрзува за 3,5 секунди. Макималната брзина е 250 км/ч. но со вистинска нарачка можете да добиете мотор со кој ќе можете да стигнете и до 300 км/ч.

Ова видео ќе ви покаже колку можно е ова возило.