За Русите секогаш зборуваме дека знаат да бидат крајно ексцентрични и да прават доста опасни, а понекогаш и не баш промислени работи. А кога бивш градоначалник ќе се реши да влезе во кругот на такви луѓе тогаш тоа е повеќе од интересн авест.

Поранешен градоначалник на Архангелск, направи вистинско шоу во трговсци центар во Москва. Влетал со Ferrari веднаш по завршување на работното време, извозел неколку кругови и на едно место го „вртел автомобилот под рачка“.

Од една страна сето ова било снимено од безбедносните камери, но изгледа премногу испланирано, и притоа не била направена материјална штета на ниту еден дуќан.
Според изјавата на Александар Донски, кој бил зад управувачот тоа го направил во чест на познатата артистка Марина Абрамовиќ.