(Видео): Екстремна машина со 1.500 КС

Американската компанија Howe and Howe, специјализирана за развој на специјализирани транспортни средства и роботика, дел од своето производство го имаат покажано во едни од најпознатите иконски холивудски кино-продукции, како The Fate Of The Furious, GI Joe 2 и други, сега ни ја претставува најновата креација во форма на подобрена верзија на екстремни машина Ripsaw.

Од Howe and Howe не коментираат околу детали за новата верзија на Ripsaw и засега единствено кажуваат дека возилото е опремено со V Мотор од 12 литра со осум цилиндри со максимална моќност од 1.500 КС.

Видеото покажува што се може да направи Ripsaw и како звучи неговиот мотор.