Иако е олдтајмер: Jaguar MK1 од 1959 година дрифташе на Гудвуд

Фестивалот на брзина во Гудвуд кој традиционално се одржува секоја година во Англија, и оваа година донесе бројни возбудувања. Едно од многуте беше и дрифтањето на Jaguar MK1 познат и како Mark 1.

Овој автомобил од 1959 година покажа одлични дрифт перформанси на патеката во Гудвуд при што изнуди сосема заслужени аплаузи.