Збогум на спортски ориентираната Аlfа Rоmео

ОБЈАВЕНО НА:

Во текот на минатата година од компаниајта Аlfа Rоmео беше објавена таканаречена мапа за развој на моделната линија до 2022 година.

Покрај другите интересни премиери, во нејзините очи се најдоа две хипотетички новости со откривање на спортскиот карактер: GTV и 8С.

Според последната информација плановите на компанијата претрпеле значителни измени. Според Аutоmоtivе Mаgаzinе, повикувајќи се на информации од извршниот директор на FСА, Мајк Манли, спортската ориентација на Аlfа Rоmео претставувала значителен дијапазон од капитални расходи.

Поради оваа причина во финансискиот отчет на FСА за третиот квартал се гледа актуелизирана верзија на истата „мапа“ и станува јасно дека култниот бренд во минатото едвај ќе може да има достојни спортски наследници.

Практично Аlfа Rоmео располага само со седанот Juliа и со кросоверот Stеlviо, со оглед на тоа што нивното обновување е планирано за 2021 година. Се предвидуваат уште неколку модели, но ниту еден со спортска ориентација.

 

Следете не и на:

24AUTO NETWORK