За Гинис: Возила што поминале над 2 милиони километри

ОБЈАВЕНО НА:

Неверојатните бројки коишто едно возило успеало да ги направи со минати километри се чуваат во Гинисовата книга на рекорди, а меѓу првите три се наоѓаат три автомобили коишто имаат поминато неверојатни над 2 милиони километри.

Рекордот кој стои запишан во книгата на Гинис е на Volvo P1800, а ова возило кое е лидер во класификацијата со над 5 милиони километри.

На 2. Место се наоѓа Mercedes-Benz 200D, кој има регистрирано помината дистанца од 4,5 милиони километри, додека во 1993 година на 3 место е запишанo возилото Volkswagen Beetle, кое поминало 2.320.744 километри за период од точно 30 години. Ова возило било регистрирано во Калифорнија во 1963 година, а големата километража е направена низ патиштата во САД.

Mercedes 200D
Volvo P1800

 

Следете не и на:
[Fancy_Facebook_Comments]

24AUTO NETWORK