Volkswagen најде лек за проблематичниот ремен на Polo

ОБЈАВЕНО НА:

Автомобилскиот гигант Volkswagen планира во следните неколку недели да отпочне сервисна кампања која е поврзнаа со безбедноста на актуелната верзија на компактното Polo, која произлегува од дефект во безбедносниот систем на ремените во возилото.

Од Volkswagen велат дека во ретки случаи при пет патници во возилото е можно да дојде до отпуштање на ременот на левата страна во задниот ред на седишта.

Во компанијата работат максимално на безбедноста на возилото и велат дека основен приоритет им е безбедноста. Воедно има и информација дека веќе успеале да пронајдат решение за проблемот.

Според официјалната информација, новото Polo е закoнски хомологирано и е безбедно за употреба. Сепак, од брендот на своите клиенти им препорачуваат да не го користат средното седиште на задниот ред додека автомобилот не биде подложен на сервисирање.

Следете не и на:

24AUTO NETWORK