Volkswagen ќе вози на фудбалското ЕП 2020

ОБЈАВЕНО НА:

Volkswagen станува официјален мобилен партнер на UEFA од 2018 година. Како продолжување на долгогодишната поддршка на фудбалот, германскиот автопроизводител ќе биде официјален превозник на ЕП во 2020 година, кој ќе се одржи истовремено во 13 Европски земји и ќе обележат 60 години од своето основање.

Вкупниот мобилен проект со UEFA ќе биде и платформа за пазарно лансирање на електричниот модел од новата генерација Volkswagen I.D. Вкупно над 500 натпревари ќе бидат одиграни во знакот на партнерството.

Со 1,7 милиони нови возила купени во Европа само во 2016 година, Volkswagen е меѓу водечките во сите 55 држави членки на UEFA и произведува автомобили во 21 фабриката во 7 држави на континентот, каде работат над 150 000 вработени.

Следете не и на:
[Fancy_Facebook_Comments]

24AUTO NETWORK