Toyota ги имаат најлојалните сопственици на возила?

ОБЈАВЕНО НА:

Агрегаторот за автомобилски објави iSееСаrs нaпрaви нова интересна студија, која овој пат покажа кои брендови ги имаат најлојалните сопственици на автомобили.

Станува збор за список со модели, кои најчесто остануваат во едни и исти раце 15 или повеќе години после купувањето. Импресивно е дека преференциите се главно за јапонските брендови.

За да се направи крајниот пласман од ISееСаrs ја анализираат базата на податоци за продажбите на повеќе од 660.000 превозни средства, проиведени во периодот од 1981 до 2005 година и оние кои се продадени пред 2020 година.

Што се однесува до резултатите од вкупната статистика за одделните брендови, во ова интересно рангирање се распределени на слендиот начин:
1. Tоyоtа (9,8%),
2. Hоndа (8,1%),
3. Subаru (8,0%)
4. Mаzdа (6,3%).

Следете не и на:

24AUTO NETWORK