Руси вградија V8 мотор под хаубата на ЗИЛ (ВИДЕО)

ОБЈАВЕНО НА:

Стар камион ЗИЛ добива современ V8 мотор. Ваква трансплантација е направена каде на друго место ако не во Русија, а група на експерти од оваа земја земале 8-цилиндричен би турбо мотор од BMW X5M и го поставиле во камионот од производителот ЗИЛ.

Иако операцијата не е целосно завршена, првите искуства покажуваат доста впечатливи резултати. Тешкиот стар товарен автомобил успева да забрза од место до 100 км/ч за неверојатни 6 секунди.

Моторот V8 не е единственото подобрување со кое се има здобиено овој камион. Кон него е вклучен и автоматски менувач од брзиот џип на Баварците, а контролата е низ познатиот лост на централната конзола.

Режимот на движење исто така остануа активен, како и можноста за разчно менување на брзините.

Следете не и на:

24AUTO NETWORK