Ова е забранетата реклама на BMW (видео)

ОБЈАВЕНО НА:

Британската регулаторна агенција за стандарди во огласувањето (АЅА) ја цензурираше најновата реглама на BMW. Ваквиот потег произлегува од, како што наведуваат од Агенцијата, “демонстрацијата на способноста на xDrive системот за брзо, опасно и неодговорно возење, во контекст на воодушевување”.

Рекламата која можете да ја погледнете во продолжение прекрши три од рекламните кодови кои се применуваат во Велика Британија поттикнувајќи “опасно, конкурентно, невнимателно или неодговорно возење” и демонстрирање “моќ или забрзување со карактеристики кои не даваат јасен контекст на безбедноста” стоеше во соопштението на ASA.

Следете не и на:

24AUTO NETWORK