Најпрофитабилни автомобили за препродажба (ФОТО)

ОБЈАВЕНО НА:

Штом едно возило ќе го напушти изложбениот салон цената му паѓа за околу 30 проценти, а ова е веќе добро позната работа. Со тек на времето вредноста продолжува да паѓа и кога ќе стигне до препродажба таа е значително пониска од почетната.

Автомобилите се оценуваат на различен начин. Агенцијата „Автостат“ веќе направи една интересна класификација, која покажува кои нови возила се со највисока преостаната вредност и тоа три години после напуштањето на салонот. Автомобилите се поделени во две класи и тоа: Standart и Premium,  после тоа се поделени по сегменти.

Лидер е Мazda со три први места, а Тoyota се наоѓа на втората позиција во седум сегменти. Кај премиеум возилата најмногу претставници има Mercedes-Benz.

Во продолжение можете да ги видите сите автомобили.

Mazda3

Mazda6

Toyota Hilux

Dacia Duster

Mazda CX-5

VW Touareg

Mercedes-Benz CLA

Mercedes-Benz C-Klasse

Volvo S80

Mercedes-Benz S-Klasse

Mercedes-Benz GLA

Lexus NX

BMW X5

Следете не и на:

24AUTO NETWORK