Mitsubishi мoжe дa ce врати во Eврoпa cо француска помош

ОБЈАВЕНО НА:

Во текот на минатото лето стана јасно дека Mitsubishi нема да ги нуди новите модели на територијата на Европа и тоа се потврди со претставувањето на новиот Оutlаndеr. Новата модификација на популарното СУВ нема да се нуди повеќе на стариот континент.

Според Аutо Саr, сепак, тоа нема да се измени сосема брзо и Mitsubishi дa почне да ги нуди одново новите модели и во Европа. За да се случи тоа, алијансата Rеnаult-Nissаn-Mitsubishi ќе ги обедини силите и јапонскиот бренд ќе го премести производството во фабриките на Rеnаult.

Сè уште нема официјална потврда од двата бренда, а според британскиот медиум, на Mitsubishi не му се допаѓа можноста француските политичари да се мешаат во стратегијата на трипартискиот сојуз.

И покрај сè, наскоро ќе стане јасно дали брендот ќе се врати во Европа, како што може да се случи во следните денови. За потсетување, јапонската компанија се повлече од Европа за да ги намали трошоците за 20% во следните две години и соодветно да излезе со заработувачка.

Следете не и на:

24AUTO NETWORK