Мислат дека купиле Skoda или Seat, a под ознаките се крие нешто друго..(Видео)

ОБЈАВЕНО НА:

Кога во една групација постојат повеќе брендови тогаш има и делење на технологијата, па и делови од возилата. А на компаниите понекогаш им е полесно па и поевтино да земат одреден отколку да развиваат посебно за секој модел. Она што им се случило на овие купувачи тера на размислување дали навистина го плаќаме она што го гледаме и сакаме, или компаниите ни продаваат нешто што само од надвор наликува на тоа.

Технолошките сличности меѓу автомобилите на различните брендови во составот на VAG не се тајна за никого, иако Германците се трудат да задржат разновидност во дизајнот, со што донекаде успеваат да ја прикријат роднинска врска.

Се нуд ист производ со различни амблеми (т.н.. Badge engineering) со цел заштеда на средства за дизајнирање и развој на целосно нови модели, се разбира, далеку не е специјалитет на германскиот концерн.
Како што се гледа од двете видеа подолу сепак, понекогаш поимот “ребрендирање” може да се употребува во сосема директен смисла.

 

https://www.facebook.com/MoldavianAuto/videos/1352846968194416/

 

Следете не и на:
[Fancy_Facebook_Comments]

24AUTO NETWORK