Варење кафе во Венеција = 950 евра казна

ОБЈАВЕНО НА:

Ако не сакате да платите кафе во Венеција и решите самите да го сварите тогаш може да го паметите тој момент до крајот на животот. Ако ве фати полицијата ќе треба да платите казна од 950 евра. Нормално, ако решите кафето да го варите на некои познато место, на пример на дното од скалите на некој од познатиоте мостови.

Тоа им се случило на германски туристи кои се обиделе да си сварат кафе во подножјето на мостот Риалито. Двајцата туристи биле од Берлин на возраст од 32 и 35 години. И не само што биле казнети парично туку морале и да го напуштат градот.

За она што тие го сториле биле пријавени од некој локален жител. Биле приведени во полицја, а казната е за непримерно донесување. Во Венеција има низа казни како н апример за пикник н аодредени локации, капење во фонтаните или шетање без маички. Меѓу другото можете и да бидете протерани од градот.