Се уште се ремек дело – Peugeot повторно создава часовници (ФОТОГАЛЕРИЈА)

ОБЈАВЕНО НА:

Компанијата Peugeot лансира часовници „Armand, SINCE 1810“ (Арман, од 1810 година) за своите фанови. Тие се елегантен начин за да се оддаде почит на историјата на брендот. Peugeot Design Lab проектира ексклузивно куќиште и гарантира квалитет на облогата на „часовникот“. Секој елемент од овие безвременски предмети е прецизно извршен, како што на пример е името Peugeot, гравирано на задниот дел од куќиштето, плетен метален ланец или ременче од чиста кожа. Часовниците „SINCE 1810“ надополнуваат истоимена колекција.

Љубителите на историјата на Peugeot ќе можат гордо да ги носат овие стилски часовници со современ сив ламиниран бирач или црн бирач, со натпис „Peugeot Since 1810“. Класичните часовници со три стрелки и индикатор за датум. Кожно ременче со декоративно шиење или плетен метален ланец го додаваат финишот на елеганцијата.

Сигурни и цврсти, тие го задржуваат кварцовиот механизам и се водоотпорни до 50 метри. Овие часовници се наречени „Armand“ во спомен на основачот на индустриската автомобилска авантура на Peugeot.

  • Часовник „Armand“ со сатенска површина на челичната кутија (дијаметар 36 мм), сив ламиниран бирач и плетен метален ланец „Milano“.
  • Часовник „Armand“ со полирана челична футрола (дијаметар 41 мм), сив ламиниран бирач и црно кожно ременче.
  • Часовник „Armand“ со полирана челиќна футрола „Antic Silver“ (дијаметар 41 мм, патиниран ефект), црн бирач, кожно ременче „Camel“, гравиран натпис „Peugeot Legend“ на задниот дел од куќиштето.

Дизајнерите на Peugeot Design Lab ги проектирале часовниците „SINCE 1810“ според прецизни стандарди. Нивното тело комбинира сензуални кривини, полирани површини и вдлабнати страни – одраз на стилот на најновите автомобили на Peugeot. Висококвалитетното полирање на куќиштето на корпусот создава премаз наследен од експертскиот обид на Peugeot во обработката на челикот. Круната го носи потписот „Peugeot“, а задниот дел од куќиштето е гравиран со натпис „Peugeot“ или „Peugeot Legend“.

Пежо часовници

Дизајнерите на Peugeot Design Lab ги проектирале часовниците „SINCE 1810“ според прецизни стандарди. Нивното тело комбинира сензуални кривини, полирани површини и вдлабнати страни - одраз на стилот на најновите автомобили на Peugeot. Висококвалитетното полирање на куќиштето на корпусот создава премаз наследен од експертскиот обид на Peugeot во обработката на челикот. Круната го носи потписот „Peugeot“, а задниот дел од куќиштето е гравиран со натпис „Peugeot“ или „Peugeot Legend“.

Овие нови часовници „Armand, SINCE 1810“ се нудат во онлајн продавницата на Peugeot. Тие ја дополнуваат колекцијата на облека, додатоци за животниот стил и прибори за јадење, што ја одбележува 210-годишнината на Peugeot.

 

Следете не и на:

24AUTO NETWORK