(ВИДЕО) Зад воланот на Mazda MX-5 и тоа како е возбудливо

Во март 2015 година Mazda ја претстави актуелната, петта генерација на моделот MX-5. Овој автомобил за кој може да се каже дека е најспортски во понудата на јапонскиот производител, зазема посебно место кај љубителите на спортските автомобили.

Достапен е со два мотори, 1,5 литарскиот Skyactive-G мотор и помоќниот 2,0 литарски, исто така, Skyactive-G I4 мотор. Најдобрата верзија располага со мотор од 181 КС. и до стотка забрзува за помалку од седум секунди.

Задоволството за возење на овој модел е уште поголемо кога станува збор за чипирана MX-5 со уште подобри перформанси. Дека тоа е така може да се види од последното видео кое го објави AutoTopNL, а кое е прикажано во продолжение.

Уживајте!

 

Во меѓувреме одговорете на нашата анкета

ГЛАСАЊЕТО Е ЗАВРШЕНО

Дали засилените контроли на полицијата ќе придонесат за подобрена безбедност во сообраќајот

Не
29.03% | 649 од 2236 ГЛАСА
Да се делува повеќе превентивно и едукативно
28.71% | 642 од 2236 ГЛАСА
Треба да има уште поригорозни казни
23.35% | 522 од 2236 ГЛАСА
Да
18.92% | 423 од 2236 ГЛАСА