Електричниот Volkswagen ID.4 со тригодишно бесплатно полнење

ОБЈАВЕНО НА:

Северноамериканскиот дел на Volkswagen објави дека како резултат на потпишаниот договор со компанијата Electrify America, идните сопственици на целосно електричниот СУВ модел на брендот – ID.4, ќе можат да сметаат на можноста за тригодишно бесплатно и ограничено полнење на своите електромобили на станиците за брзо полнење на американската компанија.

Идните сопственици на Volkswagen ID.4, кои ќе ги одбележи светската премиера ќе добијат бесплатен пристап до повеќе од 470 локации за полнење, во кои се вклучени повеќе од 2.000 брзи полначи.

Од Volkswagen коментираат, дека во моментов Electrify America е единствената јавна мрежа на станици за полнење, која нуди можност а брзо полнење на електромобили со инсталации до 350 киловати.

Плановите на американската компанија се за зголемување на базата до вкупно 800 точки за полнење со околу 3.500 брзи полначи до декември во 2021 година.

 

ГЛАСАЊЕТО Е ЗАВРШЕНО

АКО СЕГА БИ КУПИЛЕ АВТОМОБИЛ, ТОЈ БИ БИЛ СО?

бензински мотор
35.21% | 425 од 1207 ГЛАСА
дизелски мотор
32.56% | 393 од 1207 ГЛАСА
хибрид
17.90% | 216 од 1207 ГЛАСА
електричен
11.02% | 133 од 1207 ГЛАСА
плаг-ин
3.31% | 40 од 1207 ГЛАСА

 

Следете не и на:

24AUTO NETWORK