(ВИДЕО) Време е за адреналин – Porsche 911 Turbo S (992) vs Lamborghini Huracan EVO

Porsche 992 Turbo S vs Lamborghini Huracan EVO – кој забрзува побрзо и кој од овие два автомобили има подобар звук?

Одговорот на ова прашање го дава екипата на AutoTopNL кој подготви уште едно адреналинско видео во кое ги соочи можеби најдобрите спортски автомобили во Volkswagen Групацијата.

Германскиот претставник располага со 3,8 литарски BiTurbo мотор со 650 КС додека пак италијанскиот 5,2 литарски V10 мотор со 640 КС.