(Видео) Време е за адреналин – Ferrari 488 vs McLaren 720S

На интернет се појави супер адреналинско видео од драг трка помеѓу Ferrari 488 и McLaren 720S.

Италијанскиот спортски автомобил “настапи” со 3.9 литарски V8 мотор додека британскиот претставник со 4.0 литарски twin-turbo V8 мотор.

За тоа кој прв стигна на целта на патеката долга 800 метри лоцирана на Флорида погледнете на следното видео.