(ВИДЕО) RS5, RS3, S4 или RS4 – кое Audi ќе заврши прво на целта?

Мет Вотсон и carwow подготвија ново видео во кое силите ги одмеруваат спортските изведби на Audi – RS5, RS3, S4 и постарото RS4.

RS3-та е опремен со 2,5 литарски мотор со 400 КС, RS5-та со 2,9 литарски twin-turbo V6 мотор кој продуцира максимални 450 КС. Постарата генерација на S4 е опремена со дизелски мотор, 3,0 литарски кој продуцира 347 КС. RS4 располага со најмоќен мотор и тоа 4,2 литарски V8 со 420 КС.

Кое Audi ќе ја помине целната линија погледнете на видеото во продолжение, но претходно задолжително одберете свој фаворит.