Специјално подготвеното возило Mad Scientist управувано од Ли Одонел го направи првото салто напред со монстер возило. Акробацијата се случи на деновите на Monster Jam World Finals Freestyle Championship во Лас Вегас.

Погледнете како изгледа тоа, и како публиката го поздрави.