ВИДЕО: Porsche 911 од 0 км/ч до 316 км/ч

911та на Porsche дефинитивно е легендарен модел кој го прослави овој германски спортски рпоизводител. Зборот “Моќност” е најчесто употребуваниот за да се опише овој автомобил, а тоа е така благодарение на 3.0 литарскиот F6 BiTurbo мотор кој продуцира 444 КС.

За тоа колку е моќен овој модел од серијата 92 најдобро говори видеото кое се појави на YouTube, а на кое се гледа забрзувањето од 0 км/ч до максималните 316 км/ч.

До 100 км/ч овој автомобил забрзува за 3.6 секунди, а до 250 км/ч за речиси 22 секунди.