(Видео) Кој е посилен: BMW со 150 км/ч се заби во камион

Во март годинава на автопатот Taconic State Parkway во близина на Њујорк се случи сообраќајна несреќа во која учествуваше BMW X6 и товарен камион, а во која со телесни повреди се здоби возачот на SUV возилото.

Сега на интернет се појави видео снимката од задната камера на камионот на која јасно се гледа ударот на X6-та во камионот.

Локалната полиција по спроведената истрага соопшти дека возачот на BMW-то се движел со брзина од 150 км/ч, а брзото возење и губењето на контролата над возилото се причините за оваа несреќа.

Среќа нем аповредени, освен поголемата материјална штета. BMW покажа дека прави „силни“ возила.