(ВИДЕО) Битка на титаните – Lamborghini Aventador SVJ vs Ferrari 812 vs Porsche 911 Turbo S

Lamborghini Aventador SVJ v Ferrari 812 v Porsche 911 Turbo S – кој најбрзо ќе ја помине целната линија? Одговорот на ова прашање го дава екипата на британскиот магазин carwow чие видео за неполни 24 часа собра над 1,5 милион прегледи.

Ferrari 812 Superfast располага со 6,5 литарски V12 мотор со 800 КС и 717 Nm. Неговиот сонародник, Lamborghini Aventador SVJ располага исто така со 6,5 литарски V12 мотор кој продуцира максимални 770КС и 720 Nm.

Од друга страна, германскиот претставник располага со мотор кој продуцира 650 КС, а истовремено тој е и најевтиниот автомобил во оваа битка.

Адреналинското видео со одговор на прашањето можете да го погледнете во продолжение.