(ВИДЕО) Audi 100 Quattro ги предизвика Mercedes-AMG GT63s и Nissan GT-R R35

Audi 100 Quattro од 90-те години против Mercedes-AMG GT63s и Nissan GT-R R35. Може ли овој легендарен модел на Audi да ги победи во драг трка?

Пред да избрзате со заклучокот треба да знаете дека овој модел располага со мотор 2,5 литарски мотор кој продуцирадури 760 КС.

Оваа драг трка се одржа во Германија, а дали старото Audi може успешно да им парира на овие два модели погледнете на видеото во продолжение.