Се на едно место: Ferrari еволуцијата од 1948 до денес (ВИДЕО)

На YouTube е објавено повеќе од интересно видео за еволуцијата на Ferrari автомобилите.

Во четири минутното видео, претставени се сите модели на италијанскиот производител од 1948 година па се до денес.

Почнувајќи од моделот 166 Inter од 1948 година, па преку моделот 410 Superamerica, 308 GTB, 512, 348 се до актуелните LaFerrari, FF видеото дефинитивно ќе ви предизвика покачување на адреналинот. Тука се и концепт возилата кои за жал не го дочекаа светлото на денот

Едноставно, уживајте!