Битка на титаните – Honda NSX vs BMW M5 Competition vs Mercedes-AMG E 63 S (ВИДЕО)

Екипата на TopGear, најпопуларниот авто магазин ни припремија супер адреналинско видео во кое глаавните улог ги имаат Honda NSX, BMW M5 Competition и Mercedes AMG E63S.

Во видеото со должина од 100 секунди екипата прави споредба помеѓу овие три супер автомобили, а при тоа тезата е поставена во насока на тоа дали јапонскиот претставник може против германските.

Според техничките податоци Honda NSX до 100-ка забрзува за 3,3 секунди, а и во поглед на тежината е посупериорен во однос на конкурентите. Така тежината на овој автомобил изнесува 1.725 кг што е за 155 помалку од Mercedes AMG E63S и 140 во споредба со BMW M5.

Дали сето тоа нешто значи погледнете на видеото.