VW Gоlf 8 R покажа подобри карактеристики од фабричките (ВИДEO)

ОБЈАВЕНО НА:

Производителите секогаш ги декларираат перформансите на своите автомобили, а многумина сметаат дека тие се нереални, односно фабриките малку ги „зголемуваат“ со цел да имаат подобри. Но, не е секогаш така. На крајот, се чини дека автомобилските производители дејствуваат на спротивниот начин и новите автомобили се справуваат многу подобро од оние кои се запишани во фабриката.

Последниот таков случај се однесуваше на Gоlf 8 R, кој достигна максимална брзина од 289 км/ч при тест на германски автопат и успеа да го подобри времето и тоа значително од 0 до 100 км/ч, што го претставуваат од Volkswagen. Се разбира, сето ова многу зависи од различните услови на кои се направени тестовите, но, сепак, секогаш е подобро кога се добива повеќе отколку што се очекува.

Хечбекот се придвижува од 2.0-литарскиот турбо бензинов мотор со 320 коњски сили и максимален вртежен момент од 420 њутн метри, пренесен на сите четири тркала. Во овој случај, менувачот е автоматски, но рачен со шест степени на пренос.

При првиот обид за забрзување од 0 до 100 км/ч, што е најправилно според снимателот на видеото, автомобилот Golf дава време од 4,51 секунди, што е за близу две стотинки помалку од рекламираните податоци од Volkswagen. После вклучувањена функција што го зема предвид лесното движење на автомобилот на стартот, времето падна на 4,33 секунди, но како што споменавме, тоа не е најправилно мерење.

После неколку стартови, Vоlkswаgеn се упати кон автопат, каде што податоците ги надминуваат оние кои ги рекламираат од германската компанија. Според километражата, хечбекот достигна 289 км/ч (277 км/ч според GPS), и покрај фактот дека е електронски ограничен на 270км/ч.

И се разбира, не ви препорачуваме и вие да се обидувате да ги мерите перформансите на вашите автомобили и да ги споредувате со оние запишани во каталозите.

 

Следете не и на:

24AUTO NETWORK