(ВИДЕО) Skoda прикажува: Како се прави Octavia – се во 6 минути

ОБЈАВЕНО НА:

Компанијата Skoda го дистрибуираше интересното видео со помошта на кое не запознава одблизу со производствениот процес на моделот Octavia во комплексот на брендот во Млада Болеслав, каде што автомобилот се склопува во период од повеќе од 20 години.

Интересно во ситуацијата е тоа што после исклучително сериозната модернизација и инвестиција (32 милиони евра) во комплексот, производствената линија во Млада Болеслав е единствената во структурата на VW Group, која дозволува истовремено склопување на автомобили користејќи ја модулната платформа MQB за автомобили со мотор со внатрешно согорување и оние развиени на специјалната модулна платформа за електрични модели МЕВ.

Од оваа предност, комплексот ќе има корист под формата на капацитетот за секојдневно проиводство до 350 претставници на целосно електричниот модел ENYAQ iV заедно со тоа на Octavia., која секој ден добива по 1150 нови претставници.

Од Skoda споделуваат дека во моментов во Млада Болеслав се произведени повеќе од 7,1 милиони претставници на Octavia, од кои првиот датира од 1959 година. Модерната историја на моделот почнува кон средината на 90-тите.

 

Следете не и на:

24AUTO NETWORK