Toyota со нов систем – за наоѓање на изгубени предмети во автомобилот

ОБЈАВЕНО НА:

Ви падна клучот во просторот меѓу седиштата. Toyota патнерираше нов систем кој треба да ја реши мистеријата на „црната дупка“, процепот меѓу седиштето и просторот каде се наоѓа менувачот и рачната кочница.

Од искуство знаеме дека кога нешто ќе падне во овој простор, независно дали е мобилен, клуч или храна, исклуштелно е тешко и непрактично да се извади.

Она што Toyota сега го нуди вклучува мануелен систем за вадење на предмети, којшто може да се користи кога возилото стои, како и автоматизиран систем, што може да се користи во текот на возењето, а којшто едноставно ги исфрла предметите што паднале.

Следете не и на:

24AUTO NETWORK