Тестoт „еленски скок“ откри недостаток кај Jаguаr I-Pасе (ВИДЕО)

ОБЈАВЕНО НА:

Автомобилот Jаguаr I-Pасе ce претстави недоволно убедливо во тестот за координација – „еленски скок“ направен од страна на сајтот од Шпанија, km77. И покрај нискиот центар за гравитација, електричниот кросовер успева да го мине испитувањето со едвај 73 км/ч, а притоа предното лево тркало целосно блокира.

Тестот симулира избегнување на ненадејно појавување на пречки на патот со најголема можна брзина. Вежбите се сметаат за најточен репер за стабилноста на автомобилот, но  открива и секакви други недостатоци во конструкцијата.

Cпoрeд km77 cкрoмнaтa брзина која Jаguаr I-Pасе ја постигна на тестот е најмалиот проблем, бидејќи може да се должи на карактеристиките за стабилизирачката програма. Таа не би требало да има никаков однос кон блокирањето на тркалото, кое може да доведе до загуба на контролата над управувањето над најтешкиот момент.