Tеslа им враќа пари на своите клиенти

ОБЈАВЕНО НА:

Голем број на клиенти на Tesla се жалат на двојното плаќање за нивните автомобили. Онлајн системот за нарачки на американскиот бренд повлече двојна сума за автомобилите, а додека од Tesla се забавуваа со доставувањата на автомобилите и реално при плаќањето на два автомобили, клиентите не добија ниту еден.

Изгледа дека од компанијата веќе го решиле овој проблем и клиентите се задоволни или барем се задоволни до одреден степен.

Повеќетo од нив веќе добиле претплатена сума од банкарските сметки, па дури добиле и ваучер од 200 долари, кој може да го користат во онлајн продавниците на брендот.

И покрај фактот дека сè изгледа релативно добро, некои од клиентите се жалат на односно и се повикуваат на тоа дека им одземало многу време за решавање на проблемот. Како што веќе беше познато, незадоволните купувачи имаат проблеми веќе со недели.

 

Следете не и на:

24AUTO NETWORK