Smаrt ќе стане посекси

ОБЈАВЕНО НА:

Главниот дизајнер на Mеrсеdеs-Bеnz, Гордон Вагнер, изјави дека субкомпактната следна генерација на Smаrt ќе биде инспирирана од првата генерација на современиот Mini, кој се појави на почетокот на овој век.

Очекувањата се дека новата генерација на Smаrt, која ќе биде целосно електрична ќе биде објавена во 2022 година. Според Вагнер во моментов на Smаrt му недостига „сексапилност“ и затоа ќе побара инпирација во првите модели на рестартираното Mini.

Во разговор за магазинот Аutосаr објасни дека Smart на пазарот е доста одамна и дека е време да стане позрел и истовремено посекси. После појавата на новата генерација, раководството сака да пушти и поголем автомобил, кој може да конкурира во В ceгмeнтот.

 

Следете не и на:

24AUTO NETWORK