Renault со електричен бонус од 10.000 евра – во Германија…

ОБЈАВЕНО НА:

Секој што ќе купи Renault Zoe или електрично Kangoo, сега ќе добие електричен бонус од 10.000 евра во Германија. Сепак, има и висок еколошки бонус, кога купувате Captur со plug-in хибрид од 7.500 евра.

Електричниот бонус од 10.000 евра на Renault се состои од еколошки бонус на федералната влада и контрола на износот (премијата BAFA, вклучувајќи ја и субвенцијата од AVAS), кој е зголемен од федералната влада до 6.100 евра како и субвенцијта на Renault, која сега е зголемена до 3.900 евра.

Федералното Министерство за економија треба да ги утврди деталите за финансирањето на овој федерален грант од 6.000 евра особено од кој датум на посвојување треба да се примени. Бонусот од 7.500 евра за новиот електрифициран хибрид Captur исто така се состои од финансирање на BAFA и додаток на Renault.

Неодамна реновираниот Renault Zoe веќе се нуди со батерија и 10.000 евра електричен бонус од 19.900 евра (бруто). Ако батеријата е изнајмена (месечните цени за изнајмување се 74 евра), почетната цена по одземањето на електричниот бонус е 11.900 евра. За Kangoo Z.E. како резултат на премијата од 10.000 евра, почетната цена (со купување на батеријата) паѓа до 18.575 нета (22.105 евра бруто).

Кога ќе се земе предвид зголемента премија, почетната цена на новиот хибриден plug-in Captur (во верзијата „Intens“) веќе е 26.100 евра бруто.

 

Следете не и на:

24AUTO NETWORK