Први погледи кон нoвoтo BMW 7

ОБЈАВЕНО НА:

Минатата година компанијата BMW го модернизираше флагманскиот модел. Главниот конкурент на неделата Mеrсеdеs-Bеnz S-Klаssе, сепак, веќе ја смени генерацијата и одговорот на Баварците ќе задоцни. Следната генерација на 7 веројатно ќе биде претставена следната година или најдоцна во 2022 година.

Дизајнот на идната лимузина, се разбира, ќе биде тајна уште долго врема, а и нејзината конечна верзија сè уште не е избрана. И покрај тоа што уште се шпекулира за новиот изглед веќе може да се прават резервации врз основа на тест примероци, кои сè почесто спаѓаат во објективите на автомобилските папараци.

Своја верзија за тоа како ќе изгледа 7еr G70 претстави и рускот уметник Никита Чујко, кој ги базираше своите рендери на маскираните прототипови, снимени за време на истражувањето. Најхрабри се прогнозите за предните светла на следната седмица, кои ќе бидат положени ниско, а над нив ќе има и светодиодни ленти.

Пропорциите и димензиите на каросеријата се надеваат дека особено ќе се променат, но контурата на страничното застаклување одзади ќе биде повеќе или помалку под ист агол по примерот на класичните Е32 и Е38. Единствената суштинска измена ќе биде преместувањето на регистрацискиот број на браникот. Стоп светлата ќе ја задржат L-образната форма.

Стратегиските планови на BMW предвидуваат пуштање на 25 електрифицирани модели до 2030 година. Меѓу нив ќе биде и следната седмица, која ќе има не само хибридни верзии со 48-волтни стартер генератори, туку и целосно електрична модификција со најверојатно име i7.

 

Следете не и на:

24AUTO NETWORK