Повеќе модели на Citroen мораат дополнително на сервис

ОБЈАВЕНО НА:

Вакви модели се со потекло од Франција и од Словачка, а продадени и на пазарите во Бугарија, Данска, Естонија, Финска, Франција, Грција, Хрватска, Ирска, Малта, Полска, Португалија, Шведска, Словенија и Словачка.

Повеќе модели на Citroen ќе треба да одат на дополнителн аконтрола во сервис откако е пронајден проблем.
Се работи за вакумската пумпа што може да се оштети како резултат на абeњето на материјалот од запчестиот ремен.

Како резултат на тоа, помошта за сопирање може да се намали или изгуби, со што се зголемува ризикот од несреќа.

Со овој повик опфатени се моделите BERLINGO, C3, C3 PICASSO, C4, C4 CACTUS, C4 PICASSO, DS3, DS4, C4 V2.

Моделите на Citroën погодени од ова повлекување се опремени со 1,2-литарски турбо-бензинец и произведени од март 2013 до април 2017 година.

Вакви модели се со потекло од Франција и од Словачка, а продадени и на пазарите во Бугарија, Данска, Естонија, Финска, Франција, Грција, Хрватска, Ирска, Малта, Полска, Португалија, Шведска, Словенија и Словачка.

Citroën recall code: HFC

Source: Rapex Alert 47/2020 A12/01504/20

Citroën recall code: HLT

Source: Rapex Alert 28/2021 A12/01042/21

 

ГЛАСАЊЕТО Е ЗАВРШЕНО

На која бензинска пумпа најчесто ги користите услугите за гориво?

МАКПЕТРОЛ
44.28% | 1,282 од 2895 ГЛАСА
ЛУКОИЛ
22.18% | 642 од 2895 ГЛАСА
Други
17.65% | 511 од 2895 ГЛАСА
ОКТА
15.89% | 460 од 2895 ГЛАСА

 

Следете не и на:

24AUTO NETWORK