Autodesk VRED Professional 2017 SP1 Date: 2018/07/01 05:09:49 Simulation time: 56939.3 System time: 94293.7 Frame: 0

Ова е новата спортска Lada

ОБЈАВЕНО НА:

Рускиот производител на автомобили АвтоВАЗ го претстави својот нов производ од семејството Vesta. Варијантата доби додавка Sport кон моделното име и се одликува со нови браници, заден спојлер и спуштање на клиренсот од 16 мм.

Освен браниците и спојлерот, Lada Vesta Sport располага и со надуени крила, стилски дифузер одзади и има раздвоен издувен систем.

Аеродринамичките прагови и 17-инчни алуминиумски тркала го комплетираат екстериерниот дел на Lada Vesta Sport.

Шасијата на моделот исто така е преработена со цел подобро управување. Монтирани се специјални амортизери, додека сопирачкиот систем на спортскиот седан е подобрен.