Откажан саемот на автомобили во Женева

ОБЈАВЕНО НА:

На вонредниот состанок утрово, Федералниот совет на Швајцарија ја објави својата одлука за забрана на сите големи настани во кои учествуваат повеќе од 1.000 луѓе барем до 15 март.

Ова значи дека Саемот за автомобили во Женева ќе биде откажан, со што ќе се стави крај на еднонеделната сага на тоа дали ќе се одржи или не. Организаторите на шоуто го потврдија откажувањето во прес-конференција сега.

„Врвен приоритет на Федералниот совет е да го заштити населението“, се вели во соопштението на надлежните органи. „Тој одговара на последните настани во епидемијата на коронавирус и ја категоризира ситуацијата во Швајцарија како„ специјална “во однос на законот за епидемии“.